Eerste Get Together van de Crisis Lovers succes

maandag 25 juni 2012

Donderdag 21 juni 2012 organiseerde de oprichters van het platform I LOVE CRISIS de eerste Get Together in Den Haag. Met ongeveer 50 enthousiaste bezoekers was dit intieme netwerkevenement een succes. De bezoekers waren erg positief te spreken over het concept, gedachtegoed en de passie en creativiteit waarmee de avond haar vorm had gekregen. Onder de aanwezigen bevond zich ook een cameraploeg om opnamen te maken voor het nieuwe BNN programma The Pitch.

Tijdens de Get Together inspireerden diverse sprekers elkaar en de bezoekers door hun visie op de crisis te delen. Zo hield initiatiefnemer Michel Le Roux een gepassioneerd betoog over het belang passie, samenwerking en inspiratie en werd er met Jennifer Delano geproost op al het positieve dat de crisis ons brengt. Bertil Schaart vertelde op originele wijze over zijn crisis en hoe hij daardoor zijn missie vond. Een aantal leden van de jonge theatermakers van De Hollanders vertelde over de kracht van je eigen overtuiging in tijden van subsidiekortingen en droegen een gedicht voor. Het interactieve glaskunstwerk van Au3-Art zette iedereen aan na te denken over het eigen consumptiegedrag.

Verder was er kunst van St. Art Gallery te zien, geïnspireerd op de crisis en verzorgden Thijs Bierman van IamTechno en Miss E. de Sound of Crisis. Op de Wall of Network konden bezoekers hun visitekaartje of crisis-statement kwijt. Naast de crisis-catering waarbij iedereen iets meebracht, werden de empanadas van La Picaza geserveerd.

Voor het TV Lab programma The Pitch van BNN werden opnamen gemaakt van het evenement en werden bezoekers geïnterviewd. BNN zoekt namelijk jonge denkers die een plan hebben waarmee de crisis bestreden kan worden. The Pitch wordt uitgezonden tijdens TV Lab op donderdag 16 augustus bij BNN op 3 en gepresenteerd door Nicolette Kluijver. In deze aflevering staat de oplossing van de economische crisis centraal. Als het experimentele programma goed wordt ontvangen komt er een vervolg waarin er wordt afgerekend met andere grote problemen.

I Love Crisis is een inspiratie- en ontmoetingsplatform voor mensen die willen bijdragen aan de ‘nieuwe economie en samenleving' vanuit een positieve mind-state. Op www.ilovecrisis.nl worden ondernemers met elkaar in contact gebracht en uitgenodigd om hun ervaringen en ideeën over de crisis te delen. I Love Crisis wil er samen met ondernemers en creatieven voor zorgen dat iedereen het beste in zichzelf en uit de crisis naar boven haalt. I Love Crisis is ook bedoeld als projectplatform voor jongeren. Over het aangaan van samenwerking met INHOLLAND, crisisopleiding bij uitstek wordt nog gesproken. En meer concrete acties volgen...

Foto's van de I Love Crisis Get Together zijn te vinden op Facebook

More News

>>Lees meer