Crisis creëert creativiteit

donderdag 08 maart 2012

Zo gauw het woord crisis de media overheerst, wrijf ik in mijn handen. Het betekent dat ik al mijn talenten weer extra moet aanwenden om als zzp-er te overleven.
En dus schreef ik in 2011 eindelijk mijn boek af (lang leve het passieve inkomen), zorgde ik ervoor dat er met een schraal budget een professionele boektrailer, titelsong en website werd gemaakt en breidde ik mijn dienstenpakket uit naar het verzorgen van workshops voor beginnende schrijvers. Het moet gezegd worden: crisis creëert creativiteit. Misschien hebben we het wel veel te lang, veel te goed gehad. Als ik niets te doen heb, word ik lui en dat werkt contraproductief en contracreatief.

Ons overlevingsmechanisme zit zo in elkaar dat we juist onder druk tot grootse dingen in staat zijn. Is er niet veel kunst tot stand gekomen in tijden van crises? Ik heb er altijd in geloofd dat je inspiratie kunt afdwingen. Als zzp-er heb ik dat aan den lijve ondervonden. Als het reclamebureau mij een deadline geeft, kan ik niet terugkomen met: ‘ik voelde me niet geïnspireerd'. Laten we dus meer dan ooit onze creativiteit aanwenden en gebruik maken van de crisis. Dat is de snelste manier om die te lijf te gaan. Dus zaai juist nu de vruchten en wacht niet tot het beter gaat, maar maak gebruik van je natuurlijke overlevingsmechanisme!

Wie is Alexandra Smith?

Alexandra Smith is freelance tekstschrijver/redacteur en model en richtte begin 2008 Alexandra Smith Productions op. Eind 2011 debuteerde ze met haar roman Schemervlucht. Schrijven, haar eerste passie, deed ze al van jongs af aan. Vanaf haar negentiende kregen ook muziek, modellenwerk en theater een plaats in haar leven.

www.alexandrasmith.nl.

www.alexandraschrijft.blogspot.com.

www.schemervlucht.com

More Columns