Mezyen People

vrijdag 25 januari 2013

Ik ben Adnane Ben Abbou, de eigenaar van Mezyen People. Als klein jongetje had ik maar één doel voor ogen. Ik wilde het gaan maken. Niets leek dat in de weg te staan, op de basisschool was ik namelijk een zogenaamde ‘uitblinker'. Toen ik zeven jaar was kreeg ik te horen dat ik suikerziekte had. Dat veranderde een deel van mijn leven, maar mijn visie bleef bestaan. Helaas was dit niet de enige tegenslag die ik als kind te verwerken kreeg. Op mijn elfde raakte ik betrokken bij een ongeluk. Ik lag drie maanden in coma en revalideerde achttien maanden. Daarna was ik het zat. Ik wilde mijn beperkingen niet erkennen. Ik ging de gewone maatschappij weer in. De plek waar ik het, zoals voor ogen, zou gaan maken. Dat bleek niet zo makkelijk te zijn, want aan mijn ongeluk heb ik een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) overgehouden. Daardoor kon ik studies niet afmaken en banen niet voortzetten. Ik probeerde via vele wegen er te komen, maar het lukte niet. Ik was koppig en wilde mijn beperking niet erkennen. Tot ik via stichting MEE het inzicht kreeg dat ik toch wel wat hulp nodig had om te komen waar ik komen wilde. Daarom ben ik opnieuw in behandeling gegaan bij het revalidatiecentrum. Daar kwam ik in contact met het project brains4u, een project dat mensen met NAH bemiddelt naar een plek op de arbeidsmarkt. De opzet van dit project is dat iedere deelnemer ‘een maatje' krijgt. Dit maatje is een manager uit het bedrijfsleven en gaat de deelnemer, met behulp van zijn netwerk, helpen met het zoeken van werk.

Het geluk wil dat ik Ton Winkelman, één van de oprichters van het communicatiebureau Winkelman en van Hessen, als maatje toegewezen kreeg. Samen hebben wij vele gesprekken gehad over hoe ik mijn toekomst op de arbeidsmarkt wilde invullen. Natuurlijk vertelde ik hem met een grote glimlach dat ik het wilde gaan maken. Na lang brainstormen kwamen we tot de conclusie dat ik beste zou functioneren als ZZP'er. We besloten Mezyen People op te richten. Een bijzonder bedrijf met een hoop gemotiveerde mensen die het net iets moeilijker hebben Mezyen People. Het nodigt mensen uit om in gesprek te raken over de hedendaagse zaken. Het kussen draagt twee culturen uit. De visie er achter is om beide culturen meer met elkaar te laten doen. En mooiere wereld scheppen dus...

Ik ben trots op het feit dat ik eigenaar van dit bedrijf mag zijn. Ondanks alles wat ik mee heb gemaakt voel ik mij sterk en weet ik dat ik mijn jongensdroom alsnog waar ga maken!op de arbeidsmarkt. Mezyen People staat voor het goede in de mens. Dit kussen is het allereerste product van Mezyen People.

Ik ben heel blij met alle hulp dit ik ontvang en ontvangen heb. Daarom wil ik in het bijzonder Ton Winkelman, Brains4u, Sofia revalidatie en stichting MEE bedanken.

 Mezyen PeopleMezyen People

 

 

Wie is Adnane Ben Abbou?

Eigenaar van Mezyen People

https://www.facebook.com/pages/Mezyen-People/332433883477596?ref=ts&fref=ts

More Columns